De stichting BBD biedt begeleiding en vervoer aan ouderen en mindervaliden bij het doen van boodschappen, uitstapjes, ontmoetingsactiviteiten en vakantieweken met als doel eenzaamheid tegen te gaan.
De diensten worden ondersteund door de gemeente Den Haag, fondsen, bedrijven en donateurs, maar ook de deelnemers betalen een eigen bijdrage. Voor mensen met een minimum inkomen is de gemeentelijke kortingspas de Ooievaarspas van toepassing op de BBD-activiteiten.

Stichting BBDStichting BBD

Om de diensten en activiteiten voor iedereen toegankelijk te houden, wordt jaarlijks het programma “Bijzondere Activiteiten” georganiseerd. Hierbij richt de BBD zich op de groep ouderen die net buiten alle kortingsregelingen valt en weinig te besteden heeft.
Het Koningin Emma Fonds draagt bij aan dit programma, waarmee in 2023 140 activiteiten en uitstapjes konden worden aangeboden, waaraan ruim 2.800 mensen hebben deelgenomen.

Zoals het bestuur van de BBD omschreef in het jaarverslag: fondsdonaties, zoals die van het Koningin Emma Fonds, maken het verschil tussen het wel of niet kunnen deelnemen van vele ouderen en mindervaliden!